Tvåfaktorautentisering

Tvåfaktorautentisering

I dagens värld av ökad digital brottslighet och internetbedrägeri behöver vi förstå vikten av online-säkerhet. Vid inloggningar använder vi oss av användarnamn och lösenord på de allra flesta sidor. Det räcker inte alltid. Vi alla har hört om konton som hackats och hemsidor som hackats mer specifikt.

Av just den anledningen vill vi bara påminna er alla som använder och uppdaterar era företags hemsidor själva att se över om ni kan ha tvåfaktorautentisering på er hemsida och inloggningar. 

Vad är tvåfaktorautentisering?

Många vet inte vad det är eller hur det fungerar, även om de kanske använder det varje dag på olika ställen. Det är ett extra säkerhetslager också känt som "multifaktorautentisering". 

Det vanligaste sättet att logga in på internet och olika sidor är med ett användarnamn och ett lösenord. Det har det blivit lättare och vanligare för brottslingar (antingen i organiserade gäng eller ensam) att få tillgång till en användares privata data och inloggningar. Med denna information kan de sedan hacka er hemsida eller ta över den helt och låsa er ute. 

Hur fungerar det?

Tvåfaktorautentisering, även känd som 2FA, tvåstegsverifiering eller TFA är ett extra säkerhetslager som inte bara kräver ett lösenord och användarnamn utan också information som bara den användaren kan ha med sig, det vill säga en bit av information som de bara borde känna till eller ha omedelbart nära sig. I detta fall via en app på telefonen. 

Det går till så att när du ska logga in på din hemsida skriver du in ditt användarnamn och lösenord som vanligt, öppnar appen på din telefon och skriver den sexsiffriga kod som visas just då på din telefon. Denna kod ändras var 30:e sekund. 

Använda ett användarnamn och lösenord tillsammans med en information som bara användaren vet "just nu" gör det svårare för potentiella inkräktare att få tillgång och stjäla personens personuppgifter eller identitet. 

Vill ni veta mer?

Kontakta oss så kan vi berätta mer och hjälpa er igång med detta på er hemsida. 

Copyright © 2022 AndyMedia.

Search